Glas

Vi kalder det brille ”glas” men i dag får over 99% plastik glas og ikke mineralsk glas som i gamle dage. Fordelen ved plastik glas er mindre vægt samt at de ikke bliver til glasskår i tilfælde af et uheld.

Zeiss® glas er det produkt som Øjenlægernes Optik forhandler. Primært fordi kvaliteten er i top, men vi forhandler også ZeissVision’s billigere produkt Synchrony®, især til børnebriller eller andre hvor ”levetiden” af brillen forventes at være kortere.

Enkelt styrke glas:

Dette bruges til afstands briller til både børn og voksne op til man er ca. 45 år, samt til rene læsebriller til voksne over 45 år. Der er ca. 1 uges levering og vi sliber dem som oftest til i vores eget værksted

Flerstyrke glas:

I denne kategori er der flere muligheder. Generelt skal man forvente ca. 2 ugers leveringstid.

DIGITALGLAS   Dette er en ”begynder” glidende overgang, som letter overgangen fra enkeltstyrke glas til den klassiske glidende overgang. Glasset er designet til det moderne menneske som sidder meget med mobiltelefon og tablet.  Den relevante alder er fra ca. 40-48 år.

GLIDENDE OVERGANG   Dette er det perfekte valg fra ca. 45 års alderen, og de fleste over 50 år har valgt dette som deres primære brille til alle hverdagens opgaver. Man kan ikke se skellet mellem de forskellige zoner som findes i glasset. Øverst i glasset kan man se skarpt på afstand. Midt i glasset er der et felt til mellem afstanden såsom computerarbejde, og nederst i glasset er der et område til læsning og nær arbejde. Vi forhandler glidende overgang i 3 prisklasser, alt efter hvor bredt et læsefelt man ønsker.

BIFOKALE GLAS   Dette glas indeholder et synligt læsefelt som er placeret nederst i brilleglasset. Resten af brilleglasset er indstillet til at se på lang afstand. Dette glas er billigere end en glidende overgang og læsefeltet er meget større, men til gengæld er der ikke et felt til mellemafstand såsom computer. Denne type glas er perfekt til den ældre patient som ikke bruger computer og som måske har et lidt dårligt syn, eksempelvis på grund af AMD.

SKÆRMBRILLE GLAS   Mange er via deres arbejde berettiget til at få betalt en skærmbrille af deres arbejdsgiver. Spørg inden du handler, så du er sikker på at din arbejdsplads er indforstået med dine handlinger og ønsker. Den billigste skærmbrille er en enkeltstyrke brille som er indstillet til den afstand du har i cm fra ansigt til computerskærmen. Den bedste skærmbrille er en glidende overgang som er fokuseret på skærm og læsning af papir, og findes i forskellige variationer alt efter hvor meget du har brug for at kigge ud i ”kontoret”. En skærmbrille er altså ikke en brille man kan gå rundt med i privaten, men en brille som man bruger ved ens arbejdsplads.

Specielle glas:

DRIVE SAFE GLAS   Et glas designet til at hjælpe dig som er meget i trafikken. Det mindsker blændingen af det blå lys fra LED billygter. Det findes som både enkelt styrke og fler styrket glas. Sidstnævnte er opbygget så man føler at man har panorama blikket over trafikken, samtidigt med at man kan se speedometer og læse det med småt.

TRIVEX   Et moderne sikkerhedsglas som kun har været i Danmark siden 2017. Det har i flere år været det man anbefalede i USA til dig som er i større risiko for at skade øjnene via sport eller arbejde, eller dig som kun har et godt øje. Det er et pænt almindeligt brilleglas, men med en brudsikkerhed som vi kender det fra de ældre sikkerhedsglas, og med en klarhed der er på højde med almindelige glas. Det er minimalt dyrere end almindeligt glas, men se det som en forsikring af dit syns fremtid.

UV beskyttelse:

NYHED 2018. Alle klare Zeiss® glas kommer nu med UV beskyttelse helt op til 400 nm. Dette er noget nyt og noget som du skal overveje hvis du har hudkræft tendens, hvis du via erhverv eller hobby opholder dig meget ude – uden at bruge solcreme eller hat. Og til dig som allerede har solskader i den forreste del af øjet så som pterygium = surfer øjne. 

Skulle du mod forventning ikke være tilfreds med de brilleglas du har valgt, skal du kontakte os inden for 3 måneder fra købsdato.